Live chat

Blog

Waarom een online back-up?

19 september 2022

We kennen het allemaal wel. Je bent lekker aan het werk en je computer reageert nergens meer op, maar je hebt het tussendoor niet opgeslagen… Alles wat je al die uren hebt gemaakt is weg. En je moet weer helemaal opnieuw beginnen. Dit wil niemand! Daarom vertellen wij jou over de online back-up. Die kan voor velen nog wel eens van pas komen.

Wat is een online back-up?

Bij een online back-up worden al je bestanden bewaard in de cloud. Je kunt dus voorkomen dat je al je data kwijt raakt. In sommige gevallen kan het kwijt raken van data zelfs het voortbestaan van het bedrijf in gevaar brengen. Een online back-up is namelijk een reservekopie van de bestanden op jouw computer. Het doel van de back-up is het voorkomen dat bestanden of gegevens verloren gaan. Met een online back-up heb je altijd en overal toegang tot je gegevens, zolang je maar een internetverbinding hebt.

Waarom is een online back-up belangrijk?

Veel mensen maken tot op heden nog fysieke back-ups, zoals een USB of een externe harde schijf. Echter is het tegenwoordig heel eenvoudig om je back-up op een onafhankelijke locatie op te slaan, zodat je nooit bang hoeft te zijn dat je je data kwijt raakt. Er staan vast veel bestanden op je computer die je niet kwijt wilt raken. Daarom is het belangrijk dat de gegevens goed en vertrouwd worden opgeslagen. 

Enkele voordelen van onze online back-up

Jij hoeft je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van jouw bestanden met de online back-up van Flink IT. Je ontvangt een dagelijkse rapportage en monitoring van de back-up. Ook krijg je de mogelijkheid om zelf bestanden terug te zetten.

– Je hoeft niet bang te zijn dat de back-up verloren gaat bij diefstal of brand.

– Een virus zal je back-up niet snel versleutelen, dit gebeurt wel wanneer je je USB stick of externe schijf aansluit op een besmette computer.

– De back-up wordt versleuteld opgeslagen, dus niemand kan de back-up openen zonder de encryptie-sleutel.

– Je hoeft niet bang te zijn dat het apparaat waar je back-up staat defect raakt, van de back-up servers worden namelijk ook back-ups gemaakt.

Hoe maak je een online back-up?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om een back-up van jouw bestanden op een veilige plek online op te slaan. Door dagelijks een back-up te maken houd je je gemaakte werk goed bij. Als er een keer iets mis gaat, dan wil je de bestanden terughalen die het meest recent zijn. 

Lees ook de vorige blog:

Spam & phishing: herkennen en voorkomen

Waarom een online back-up? Terug naar blogoverzicht

Stel Bas een vraag

Wil je meer weten? Bel mij of stel een vraag via het formulier.