Live chat

Blog

Wilt u optimaal samenwerken met uw collega’s?

19 oktober 2020

Wilt u optimaal samenwerken met uw collega’s?

Er zijn veel systemen met de zelfde functies als Exchange, echter is Exchange echt de koning. Exchange biedt de mogelijk om uw agenda, contacten en email te synchroniseren. Met Exchange kunnen uw collega’s afspraken voor u plannen, maar ze kunnen ook zien wanneer u een afspraak heeft en waar. U kunt zelfs tijdelijk toegang verlenen tot uw mailbox.

 

Wat is Exchange precies?

Exchange is software wat ontwikkeld is door Microsoft. Het idee achter Exchange is dat uw email, contacten en afspraken online te bewaren zodat u er op elk apparaat bij kan. Exchange word door veel besturingssystemen ondersteund voorbeelden zijn:

 • Windows
 • MAC OSX
 • Android
 • IOS
 • Windows Phone

Hierdoor kunt u bijna overal bij uw agenda, email en afspraken. Tevens heeft Microsoft een extra spam filter ingebouwd en een betere betrouwbaarheid.

Waarom Exchange?

Exchange biedt de zelfde functies als IMAP, alleen het grootste voordeel is dat Exchange cloud hosted is. Dat betekent dat alles online is. Zo raakt u nooit uw contactgegevens, agenda’s of notities kwijt. Dit komt omdat alles gesynchroniseerd wordt met elk apparaat waarmee u inlogt. Dit is een groot voordeel want dan kunt u er overal bij zonder uw gegevens te verliezen. Collega’s kunnen ook uw agenda bekijken zodat ze altijd kunnen zien wanneer u tijd heeft om samen aan een project te werken. Mits u er toestemming voor geeft anders kunnen ze het niet bekijken. Afwezigheidsmeldingen is ook een functie binnen Exchange, hiermee kunt u een afwezigheidsmelding laten versturen als u een dag vrij hebt. Ook is het mogelijk om uw eigen email in te richten, u kunt zelf bepalen welke mappen u wilt en welke niet. Hierdoor kunt u een geheel eigen mappen structuur maken binnen uw mail. Een nieuwe functie wat nu in Exchange zit is ActiveSync en een eigen spamfilter die Microsoft geschreven heeft. ActiveSync maakt het mogelijk dat u direct een push notificatie krijgt van een nieuwe mail op uw apparaten hierdoor mist u nooit meer een email. Het nieuwe spamfilter wat in Exchange zit maakt de kans dat u spam in uw email krijgt nog kleiner. Dit waren een paar voordelen van Exchange.

 

Synchroniseren

Door dat het mogelijk is om met verschillende devices toegang te krijgen tot uw email, afspraken en contacten worden deze automatisch gesynchroniseerd als u met een andere apparaat inlogt op uw account. Op deze manier word er automatisch een backup van alles gemaakt.

 

Voordelen van Exchange via Flink IT

 

 • Gedeelde e-mailboxen, agenda’s en adresboeken
 • Beschikbaar op ieder apparaat
 • Optimaal samenwerken met collega’s’
 • Je eigen zakelijke e-mailadressen (bijv: info@bedrijfsnaam.nl)
 • Betrouwbaar en veilig
 • Kostenbesparend en per maand aanpasbaar in aantal gebruikers.
 • ActiveSync mis nooit een email
 • Extra spamfilter

 

Bovendien krijgt u bij ons de support die u nodig hebt.  Dus kom je er even niet uit of heb je vragen? Geen probleem, ons support team staat voor je klaar.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met onze sales afdeling.

 

Terug naar blogoverzicht

Stel Bas een vraag

Wil je meer weten? Bel mij of stel een vraag via het formulier.