Live chat

Blog

Flink IT nu trotse partner van Blue Fiber

7 oktober 2019

Door de samenwerking met Blue Fiber is Flink IT nu de glasvezelspecialist van de industrieterreinen in Emmen!

Waarom kiezen voor glasvezel?

Ieder jaar neemt het dataverkeer gemiddeld met 30% toe. Deze data wordt vaak nog overgedragen via het DSL-netwerk: een koperkabel uit het begin van de vorige eeuw. Storingsgevoelig internet en lage maximale snelheden zijn neveneffecten van het collectief meer dataverbruik. Het alternatief voor instabiel en traag internet? Glasvezel.

De wereld wordt verbonden door glasvezel. Glasvezel is veruit het meest betrouwbare medium om over lange afstanden probleemloos te communiceren. We leggen graag uit waarom glasvezel snel en betrouwbaar is.

De werking van glasvezel

Een glasvezelkabel bestaat uit honderden dunne glasvezels. Omdat de vezel is gemaakt van glas, kan er licht doorheen. De glasvezelkabel verwerkt data letterlijk met de snelheid van het licht. Hierdoor kan glasvezel niet alleen heel snel, maar ook veel gegevens simultaan verwerken zonder in te leveren op betrouwbaarheid.

In tegenstelling tot andere internetverbindingen, hoeft een glasvezelverbinding niet te worden gedeeld. De afstand tot de wijkcentrale en het dataverbruik van nabijgelegen bedrijven hebben geen invloed op de internetsnelheid. De glasvezelkabel niet gevoelig voor corrosie of storingen door radiofrequenties. Daarnaast is glasvezel een slechte warmte en elektriciteitsgeleider. Hierdoor is glasvezel zeer betrouwbaar en veilig in gebruik.

Uw bedrijf klaar voor de toekomst

Glasvezel wordt bovenal gekenmerkt door het probleemloos kunnen verwerken van een enorme datacapaciteit, waardoor het makkelijk mee kan groeien met de behoefte van uw bedrijf. Een vitale eigenschap, omdat werken in de cloud en VoIP sterk in opkomst is. Wat de toekomst ook brengt, met glasvezel is je bedrijf er klaar voor.

Terug naar blogoverzicht

Meer weten?

Wil je meer weten over glasvezel voor uw bedrijf? Vraag het Edwin!